Dirigent

ssized_finished9155

Arjen Uitbeijerse (1977), woonachtig in Moordrecht, studeerde hoofdvak Koordirectie aan het conservatorium, de Hogeschool IDE in Gorinchem bij Joop Schets. Hij studeerde met goed gevolg af met een uitvoering van onder meer de Mass for four voices van William Byrd, de Missa Brevis van Benjamin Britten en de Mass of the Children van John Rutter. Arjen volgde daarnaast diverse masterclasses directie.

Als dirigent is Arjen verbonden aan christelijk vocaal ensemble Marcantus uit Houten, ROV Psallite Deo uit Heinenoord en is betrokken bij de artistieke leiding van Stichting ‘Ars Musica’, waarvan hij het Meisjeskoor en Jong Mannenkoor dirigeert. Voor Ars Musica schreef hij het script van ‘Viva Vivaldi’, een educatieve voorstelling over het leven van de Venetiaanse componist Antonio Vivaldi.

Arjen studeerde bijvak zang bij Ingrid Smit Duyzentkunst en volgde zangles bij verschillende docenten. Als koorzanger is hij o.m. actief in Kamerkoor Ars Musica, dat bestaat uit professionele zangers. Ook als tenorsolist verleent hij regelmatig zijn medewerking aan concerten.

Bij Jaap Nieuwenhuijse studeerde Arjen orgel. Hij is organist van de Bethelkerk in Moordrecht en de Hervormde Kerk van Sluipwijk. Op orgel en piano begeleidt Arjen tevens een aantal koren.

Arjen is als docent muziek en ckv werkzaam op het Driestar College in Gouda. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde hij het diploma Docent Muziek.

www.arjenjauitbeijerse.nl