Koor

 

Christelijk Vocaal Ensemble Marcantus is opgericht in mei 2007 en bestaat sindsdien uit een vaste kern van ca. 25 zangers. Onder leiding van dirigent Arjen J.A. Uitbeijerse repeteert het koor drie keer per maand op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Johannes Bogermanschool, Tuibrug 10 te Houten.

Marcantus

Het koor streeft naar een hoge zangkwaliteit en goede koorklank. Tijdens de repetities wordt hier veel aandacht aan besteed. Van de koorleden wordt verwacht dat zij thuis studeren met behulp van een repetitierooster. Mede hierdoor kan de nadruk tijdens de repetities vooral op stem- en koorvorming liggen. Ook streeft het koor er naar om minimaal een keer per jaar onder leiding van een zangpedagoog te werken aan deze aspecten.

Het koor stelt zich ten doel om bekende en onbekende klassieke muziek uit meerdere stijlperioden ten gehore te brengen. De nadruk ligt hierbij op geestelijk repertoire, maar ook wereldlijk repertoire wordt uitgevoerd. Marcantus streeft ernaar om de muziek uit te voeren in een context waarin de muziek tot haar recht komt.

Marcantus heeft in de loop der jaren een breed repertoire opgebouwd, uiteenlopend van cantates van Bach, ein Deutsches Requiem van Brahms, de Misa Criolla van Ramirez en de Mass of the Children van Rutter.

Engelse koormuziek behoort tot het vaste repertoire van het koor. Regelmatig zingt Marcantus tijdens een Evensong. In oktober 2015 zong het koor in verschillende Evensongs in Gloucester Cathedral in het kader van een koorreis.

 

De bezetting per partij is als volgt:

  • Sopranen: Monica van Bezooijen, Willeke van Braak, Lidia Dubbeld, Sarita Joosse, Carine van der Krift, Jacomine de Pater, Dineke Stam, Elsbeth Visser.
  • Alten:  Machteld Alderliesten, Geralde Boogaard, Agatha van den Broek, Gerard Hoogerwerf, Marianne Milek, Marianne van Sligtenhorst, Martine van Soolingen, Janita Schutte.
  • Tenoren: Albert van Hell, Han Huizenga, Kees Knulst, René Lukasse, Lute-Geert Verdouw.
  • Bassen: Klaas Doornbos, Geerten van Drongelen, Auke Kieviet, Aldert Piersma, Niels Stouten.