Geen reacties

23 september – Gratis Lunchconcert

Een klein uurtje genieten van heerlijke muziek.

Locatie: Sionkerk, Eikenhout 221 Houten

Geen reacties

10 juni – Ein Deutsches Requim

Op 10 juni 2023 zingt Christelijk Vocaal Ensemble Marcantus o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse in de Sionskerk, Jacob Catslaan 73 te Zeist. Het koor wordt begeleid op piano à quatre mains door Wouter Harbers en Mark Toxopeus. Solisten zijn sopraan Margreet Rietveld en bariton Daniël Hermán Mostert.

Ein Deutsches Requiem

Op het programma staat Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms.De tekst van dit indrukwekkende werk bestaat uit door Brahms zelf geselecteerde Bijbelteksten uit de Luthervertaling.

Kaarten bestellen kan via http://www.marcantus.eu/kaarten-bestellen/ of via kaartverkoopmarcantus@gmail.com. Voorverkoop: volwassenen € 20,-,  kinderen tot en met 16 jaar € 7,-. Aan de zaal: volwassenen € 23,-, kinderen tot en met 16 jaar € 10,-. Aanvang: 20:00 uur, zaal open: 19:30

Geen reacties

17 december – Oude Kerk Zeist – Christmette

Op zaterdagmiddag 17 december 2022 houdt Christelijk Vocaal Ensemble Marcantus uit Houten een concert met kerstmuziek van Duitse componisten. Het concert vindt plaats in de sfeervolle Oude Kerk, 1e Dorpsstraat 1 te Zeist.   

Bezoekt u dit concert met uw kinderen? Voor kinderen is er een speciaal kinderprogrammaboekje waarmee zij het concert op hun eigen niveau kunnen beleven.

Tijdens het concert klinkt muziek die past bij de Christmette, de Duitse kerstnachtdienst. Rode draad in het programma is de Missa Brevis van Palestrina. Daaromheen zingt Marcantus diverse werken uit de late renaissance en barok. Van Buxtehude worden de cantates ‘In dulci jubilo’ en ‘Das neugeborne Kindelein’ uitgevoerd. Daarnaast staan werken van onder andere Bach, Praetorius, Schütz en Hassler op het programma.  

Het koor wordt bij diverse stukken begeleid door Barokorkest Giardino Musicale.  Organist is Rien Donkersloot.   Het concert begint om 16:00 uur. De kerk is geopend vanaf 15:30. Entree: € 23,00 (voorverkoop: € 20,-), Kinderen van 12 t/m 16 jaar: € 7,- Kinderen t/m 12 jaar: gratis.  Kaarten zijn verkrijgbaar via www.marcantus.eu/kaarten-bestellen of via kaartverkoopmarcantus@gmail.com.  

Geen reacties

21 mei 2022 – ‘Dag en Nacht’

Op zaterdag 21 mei a.s. wordt in de Sionskerk aan de Jacob Catslaan 73 in Zeist een concert gehouden. Tijdens het concert met thema ‘Dag en Nacht’ zingt Christelijk Vocaal Ensemble ‘Marcantus’ uit Houten o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse diverse Europese werken uit de afgelopen vijf eeuwen. 

Er wordt muziek uit Engeland van Tallis en Lauridsen gezongen, maar ook werken van Kodaly uit Hongarije. Het koor zingt een aantal werken a-capella en zal bij diverse stukken begeleid worden door  het Brioso Trio. Het Brioso Trio bestaat uit Martine Velthuis (viool), Mathias Pearson (cello) en Mieke Verduijn (piano).  

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur. 

Volwassenen: € 17,50
Studenten: € 15,00
Kinderen: € 10,00. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.marcantus.eu/kaarten-bestellen of via  kaartverkoopmarcantus@gmail.com

Geen reacties

Festival of Lessons and Carols – 18 december 2021 – Uitverkocht

Dit concert is uitverkocht!

Op zaterdag 18 december a.s. wordt in de sfeervolle Oude Kerk aan de 1e Dorpsstraat 1 in Zeist een Festival of Lessons and Carols gehouden. Tijdens dit concert in Engelse stijl voert Christelijk Vocaal Ensemble ‘Marcantus’ uit Houten o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse diverse werken uit de schat van de Engelse koorliteratuur uit. Bekende en minder bekende carols (kerstliederen) worden door het koor ten gehore gebracht. Ook is er ruimte voor samenzang van enkele carols.  

  

De carols zijn bewerkt door diverse Engelse componisten en kennen een sterke afwisseling in stijl en karakter. Naast a cappella werken worden er ook diverse werken begeleid op het Bätz-orgel door Gerben Mourik. Volgens de Engelse traditie worden de carols afgewisseld met Bijbellezingen

Het Festival of Lessons and Carols begint om 15.00 uur. De kerk is geopend vanaf 14.30 uur (gewijzigde tijden!). 

Dit concert is uitverkocht, het is niet meer mogelijk kaarten te bestellen. 

Reserveren en tonen van Corona toegangsbewijs voor aanvang is verplicht.  

Geen reacties

Psalmenconcert – 2 oktober 2021

Op zaterdag 2 oktober 2021 a.s. geeft Chr. vocaal ensemble ‘Marcantus’ uit Houten een concert in de Grote of St. Michaëlskerk in Oudewater. Het concert bestaat uit Psalmen in zeer diverse stijlen en vormen. Psalmen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor velen en hebben componisten door de eeuwen heen geïnspireerd. Tijdens het concert komen, als een muzikale tijdreis, composities voorbij van o.a. Sweelinck, Schütz, Mozart, Mendelssohn, Holst, Kodaly en Pärt.
In verschillende bezettingen en opstellingen zal Marcantus deze werken ten gehore brengen. A cappella werken worden afgewisseld door werken met orgelbegeleiding. Deze wordt verzorgd door Rien Donkersloot, organist van de Sint Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland.
Het geheel staat onder leiding van dirigent Arjen J.A. Uitbeijerse.

Aanvang 20:00 uur

Volledige programma 

Sweelinck, Psalm 90 en 138

Schütz, Psalm 100 (Jauchzet den Herren, alle Welt) en 103 (Lobet den Herren, meine Seele)

Mozart, Psalm 100 (Jubilate Deo) en 113 (Laudate Pueri)

Mendelssohn, Psalm 43 (Richte mich, Gott)

Sulzer, Psalm 43 (Seelenfeier Lied)

Holst, Psalm 86 en 148

Distler, Psalm 42 (Wie der Hirsch schreit) en 130 (Aus tiefer Not)

Pärt, Zwei Slawische Psalmen, psalm 117 en 131

Kodaly, Psalm 114 en 121 

Kaarten zijn te bestellen via het formulier op de website of via kaartverkoopmarcantus@gmail.com.

Entree € 12,- in de voorverkoop, € 15,- aan de kerk. Kinderen: € 6,- voorverkoop, € 8,- aan de kerk. 

Voorverkoop is tot 1 oktober 2021 23:00 uur.

Geen reacties

Psalmenconcert – 3 oktober geannuleerd

Helaas hebben we besloten het concert van 3 oktober a.s. vanwege de maatregelen met betrekking tot COVID-19 te annuleren.

We zijn gelukkig wel weer (op gepaste afstand van elkaar) aan het repeteren (zie foto). Via deze en andere wegen brengen wij u zo snel mogelijk weer op de hoogte van ons eerstvolgende concert. Wij kunnen niet wachten!

onze laatste repetitie

Geen reacties

22 februari 2020 – ‘Hochzeit!’ in de Geertekerk te Utrecht

22 februari

Op zaterdag 22 februari a.s. om 15:30 uur zingt Chr. Vocaal Ensemble in de sfeervolle Geertekerk in Utrecht een concert met de titel ‘Hochzeit’. Tijdens dit concert voeren wij o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse diverse werken uit de hoog-renaissance en barok uit.

Op het programma staan drie werken van J.S. Bach: cantate 140, Wachet auf, ruft uns die Stimme, cantate 196, Der Herr denket an uns en motet 227, Jesu meine Freude. Naast deze werken van Bach zingen we ook twee bewerkingen van het Hooglied van Salomo. Deze werken zijn van de hand van Leonhard Lechner en Melchior Franck. Begeleiding wordt verzorgd door professioneel barokensemble Giardino Musicale.

Het concert begint om 15:30 uur. De kerk is geopend vanaf 15:00 uur. Voor kinderen is er een speciaal op hen afgestemd programmaboekje.

Kaartverkoop: €17,50 voorverkoop/ €21 aan de kerk. Kinderen van 12 t/m 16 jaar € 5. Kinderen t/m 12 jaar: gratis.

De kaarten voor de voorverkoop kunnen besteld worden t/m vrijdagavond 21 februari 24.00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.marcantus.eu/ of via mail: kaartverkoopmarcantus@gmail.com.

 

Geen reacties

21 december 2019 – A festival of Lessons And Carols

Op zaterdag 21 december a.s. wordt in de sfeervolle Oude Kerk in Zeist een Festival of Lessons and Carols gehouden.

Tijdens deze viering in Engelse stijl voert christelijk vocaal ensemble ‘Marcantus’ uit Houten o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse diverse werken uit de schat van de Engelse koorliteratuur uit. Bekende en minder bekende carols (kerstliederen) worden door het koor ten gehore gebracht. Ook is er ruimte voor samenzang van enkele carols.

De carols zijn bewerkt door diverse Engelse componisten en kennen een sterke afwisseling in stijl en karakter. Marcantus zingt deze keer ook Carols van buiten het Verenigd Koninkrijk: er worden werken uit Amerika (Whitacre) en Hongarije (Kodaly) gezongen. Naast a cappella werken worden er ook diverse werken begeleid op het fraaie Bätz-orgel. Het orgel wordt bespeeld door Gerben Mourik.

Ook de aanwezigen worden actief betrokken in de samenzang van een aantal carols. Volgens de Engelse traditie worden de carols afgewisseld met Bijbellezingen.
Het Festival of Lessons and Carols begint om 20.00 uur. De kerk (1e dorpsstraat 1) is geopend vanaf 19.30 uur.

Kaartverkoop: €12,50 voorverkoop / €15 aan de kerk. Kinderen t/m 16 jaar: gratis

Kaarten zijn verkrijgbaar via het bestelformulier.

 

 

 

Geen reacties

Marcantus op CD!

Op dit moment bereidt Marcantus zich voor op een cd opname die in september zal plaatsvinden.
De muziek die op de cd zal worden opgenomen is van de hand van Peter Sneep. Het betreft muziek die meestal voor de eredienst is geschreven in de loop van Sneeps loopbaan als organist. Ter gelegenheid van zijn 25 jarig jubileum nemen wij deze CD
op.
Lees hier meer over Peter Sneep.