Twee bijzondere concerten

2017 is voor christelijk vocaal ensemble ‘Marcantus’ uit Houten o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse een bijzonder jaar. Het koor bestaat dit jaar 10 jaar. Om die reden geeft het koor in de maanden mei en juni twee bijzondere concerten.

Op vrijdag 12 mei a.s. om 13.30 uur gaf Marcantus een concert voor kinderen in het Houtense theater Aan de slinger. Tijdens dit optreden maakten kinderen van ca. 9 tot 12 jaar op verrassende en interactieve wijze kennis met het koor en diverse muziekinstrumenten uit een orkest. Dit gebeurde aan de hand van composities van de Engelse componist John Rutter.

Dit optreden is de speelse opmaat naar een feestelijk jubileumconcert op zaterdag 3 juni a.s. om 20.00 uur in de Oude Kerk in Zeist. Tijdens dit concert voert Marcantus voor de pauze prachtige koorwerken uit die in het 10-jarig bestaan van het koor een bijzondere plek hebben ingenomen in de verschillende concertprogramma’s. Zo staan er werken op het programma van Bach, Brahms, Mendelssohn, Lauridsen en Andriessen.

Na de pauze voert Marcantus een bijzonder en gloednieuw werk uit van John Rutter: The Gift of Life. Dit feestelijke werk voor koor en instrumentaal ensemble is een Nederlandse première! The Gift of Life bezingt in zes afwisselende delen het leven als hemels geschenk.

 

vrijdag 12 mei – Kinderconcert

Theater Aan de slinger – Houten

chr. voc. ensemble Marcantus

Arjen J.A. Uitbeijerse – dirigent

Patrick van der Linden – piano

Orkest Ars Musica

 

zaterdag 3 juni – Jubileumconcert The Gift of Life

Oude Kerk – Zeist

chr. voc. ensemble Marcantus

Arjen J.A. Uitbeijerse – dirigent

Patrick van der Linden – piano

Gerben Budding – orgel

Orkest Ars Musica